miercuri, 7 octombrie 2009

Se merita sa lupti pentru a fi biruitor?

Pentru ca vorbeam putin mai devreme despre faptul ca avem de luptat impotriva pacatului si ca trebuie sa punem frau dorintelor si poftelor noastre pentru a putea fi biruitori, probabil acum te vei intreba daca se merita tot acest efort. Pentru ce? Cu ce ma aleg? Ce-mi iese? Am vreun profit si eu?

Dragul meu, daca nu dorim sa luptam impotriva pacatului si sa fim biruitori, nu putem ajunge in ceruri alaturi de Dumnezeu, bucurandu-ne o vesnicie intreaga.

In primele capitole din Apocalipsa sunt prezentate binecuvantari pentru cei biruitori:

1. "... Celui ce va birui, ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu." Apocalipsa 2:7

2. "...Cel ce va birui, nicidecum nu va fi vatamat de a doua moarte." Apocalipsa 2:11

3. "... Celui ce va birui, ii voi da sa manance din mana ascunsa si-i voi da o piatra alba; si pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l stie nimeni decat acela care-L primeste." Apocalipsa 2:17

4. "Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile Mele, ii voi da stapanire peste neamuri. Le va carmui cu un toiag din fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si Eu putere de la Tatal meu. Si-i voi da Luceafarul de dimineata." Apocalipsa 2:26-28

5. " Cel ce va birui, va fi imbracat astfel in haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din Cartea Vietii si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Lui." Apocalipsa 3:5

6. " Pe cel ce va birui, il voi face un stalp in Templul Dumnezeului Meu si nu va mai iesi afara din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu si numele Cetatii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are sa se pogoare din cer, de la Dumnezeul Meu, si Numele Meu cel nou." Apocalipsa 3:12

7. " Celui ce va birui, ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie." Apocalipsa 3:21

Se merita sa fim biruitori?

Doamne ajuta-ne!

Stoica Timotei

Cristos sau Fotbalul?

Ce sa faci cand esti ispitit?

Dragul meu cititor, vreau sa iti spun ca o mare parte din viata mea m-am confruntat cu acest lucru. Vedeam ca mereu si mereu cad in aceleasi pacate si nu gaseam nici o solutie sa scap de acele pacate. Trebuie sa recunosc, desi regret amarnic, ca de multe ori gaseam o placere a firii in savarsirea anumitor pacate.

Dragul meu, in primul rand ca sa scapi de pacat si sa fii biruitor in lupta aceasta inversunata impotriva pacatului, trebuie ca mai intai sa iti doresti sa fii biruitor. Aici as vrea sa citez 2 versete din Sfanta Scriptura care, pentru mine, au fost si continua sa fie o incurajare foarte mare.
Apostolul Epistolei catre Evrei, dupa ce ne spune ca avem de luptat in lupta impotriva pacatului, ne prezinta un tablou si anume:
"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care Ii era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitativa dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre." Evrei 12:2, 3

De multe ori ma simteam foarte 'naspa', foarte urat toata ziua din cauza faptului ca stiam ca L-am intristat pe Dumnezeu prin starea mea pacatoasa. Iar atunci, diavolul ma ataca cu tot felul de ganduri si complexe de inferioritate("Nu sunt bun de nimic", "Mereu cad in aceleasi pacate", "Nu ma voi putea ridica niciodata" s.a.), iar eu cadeam tot mai mult si eram foarte deprimat.

Apoi am mai invatat un lucru, si anume ca daca am vointa si ma rog Domnului sa ma ajute sa scap de acele pacate, sa nu mai cad mereu si mereu in aceleasi ispite, trebuie sa ma rog. Dar aceasta rugaciune nu trebuie sa fie o rugaciune spusa doar de dragul de a fi spusa. Paul Washer spunea:"Cand ti-ai plans ultima data pacatul?". Mereu aceasta intrebare imi rasuna in minte si vedeam faptul ca daca vreau sa scap de pacat, sa fiu biruitor in fata ispitelor, trebuie sa imi doresc cu adevarat lucrul acesta si sa ma rog cu lacrimi amare, cu lacrimi de pocainta. Dragul meu, nu uita, Dumnezeu nu va intarzia niciodata sa raspunda la astfel de rugaciuni, dar si faptul ca diavolul va lupta cu mare dor sa ne desparta de Dumnezeu.

Mai este un lucru pe care l-am invatat si anume sa fug si sa ma feresc de lucrurile/locurile prin care vine ispita in viata mea. In cazul meu trebuie sa aduc in vedere ca si calculatorul(respectiv internetul), televizorul, anumiti prieteni [vorbeam in postarea anterioara de anturaj nepotrivit]... prin aceste lucruri veneau tot felul de ispite si de foarte multe ori cadeam in ispita.

Dragul meu... atunci cand esti singur in fata calculatorului, cu butonul pe mouse, ce iti spune Biblia despre Hristos sau pornografie?

Aceasta intrebare am auzit-o intr-un filmulet scurt de John Piper [pe care probabil il voi pune in postarea urmatoare], dar care m-a ajutat de multe ori. Solutia aleasa de mine: stingerea laptopului, plecarea intr-un loc pustiu[chiar fuga] si implorare catre Dumnezeu.

Dragul meu, indraznesc sa iti adresez o intrebare la care m-as bucura sa meditezi: "In lupta aceasta impotriva pacatului/ispitelor, vreau eu sa fiu biruitor sau prefer sa ma complac si sa implinesc poftele firii mele pamantesti?"

Dumnezeu sa ne dea putere de invingatori/biruitori!

Stoica Timotei

Anturaj nepotrivit?

Incep aceasta postare folosind o intamplare din viata mea. Uitandu-ma in urma in viata mea vad ca am cunoscut momente in care am fost aproape de Dumnezeu, iar altele in care am fost mai departat. Desi nu am vrut sa cred acest lucru, de multe ori se datora departarea mea de Dumnezeu datorita anturajului in care imi placea sa traiesc, datorita faptului ca imi placea sa imi pierd o mare parte din timp cu prietenii mei, in loc sa fac lucruri folositoare. Desi am observat acest lucru intr-o oarecare masura, nu vroiam sa cred. Sustineam ca nu pot fi influentat de cei din jurul meu, dar nu se poate ca sa fi fost doar coincidenta ca atunci cand eram in acest anturaj, ma departam de Dumnezeu si faceam lucruri care IL dezonoreaza si care IL intristeaza.

1 Corinteni 15:33 "Nu va inselati: Tovarasiile rele strica obiceiurile bune."

Nu vroiam sa cred acest lucru, desi era si este inca adevarat. Credeam ca sunt puternic si pot sa fiu o persoana neinfluentabila de cei din jurul meu... dar m-am inselat amarnic.

Dragul meu, care citesti aceste randuri, probabil si tu te confrunti cu astfel de lucruri. Nu uita ca acest indemn al apostolului Pavel mai are si astazi valabilitate si trebuie ascultat. Nu se poate sa ascultam si sa implinim din Cuvantul lui Dumnezeu doar lucrurile care ne intereseaza si care ne plac noua. Fie in totalitate, fie deloc.

Asa cum Dumnezeu m-a ajutat sa scap de un anturaj negativ in care ma aflam, EL te poate scapa si pe tine.

Ma gandesc ca acum probabil te intrebi care este solutia: FUGI!

Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa. Uita-te in viata ta si examineaza-te. Nu cumva datorita unor prieteni pe care ii ai ai inceput sa faci niste lucruri murdare la care nici macar nu indrazneai sa te gandesti inainte?

Domnul sa ne dea putere sa fim exact ceea ce EL doreste de la noi: SARE SI LUMINA IN LUME (in fiecare zi, in fiecare loc unde ne aflam- aici as mentiona ca nu in toate locurile unde ai vrea sa fii sare si lumina in lume se va putea... sunt locuri unde Dumnezeu nu este prezent si unde nu va putea fi vreodata prezent).

"Doamne ajuta! Doamne da[-ne] izbanda!"

Stoica Timotei